Prečo si vybrať drevený altánok?

Prečo si vybrať drevený altánok?
Publikované 04.03.2016 14:29

Premýšľate nad altánkom? Keďže práve čítate tento blog, pravdepodobne áno. Altánok je výborným riešením pre záhradu, využijete ho ako v lete, tak v zime. Okrem funkčnosti je altánok tou stavbou, pri ktorej zohráva dôležitú úlohu vzhľad. Mal by dizajnovo dopĺňať vašu záhradu a dom. Najviac obľúbenými altánkami sú drevené altánky. 

Aké sú ich výhody a prečo si zvoliť práve drevo?

Drevo je estetické i ekologické

Nech už máte dom z akéhokoľvek materiálu, drevený altánok je nadčasový a hodí sa ku všetkým stavbám. Drevo pôsobí veľmi príjemne a esteticky, pričom jeho farba a vôňa pôsobia na človeka pozitívne. V drevenom altánku sa budete v zime cítiť útulne. Navyše vás môže hriať dobrý pocit, že nezaťažujete životné prostredie, keďže drevo nemá žiadny negatívny vplyv. Drevené stavby sú výhodné aj z hľadiska energie a ekológie.

lacný altánok
Drevený altánok ľahko upravíte

A čo ďalšie výhody? V prípade, že v altánku plánujete letné majstrovanie, susedia nemusia byť nútení počúvať zvuky náradia. Drevo je známe svojimi výbornými akustickými vlastnosťami a pohlcovaním hluku.
Ak by ste sa neskôr rozhodli pre vlastné úpravy konštrukcie, s drevom vám to pôjde ľahko. Ide o materiál, ktorý ľahko opracujete, či už pre oko alebo funkčne vďaka možnosti spájania kovovými súčiastkami. Drevený altánok jednoducho zmontujete, prepravíte i uskladníte.

záhradný altánok z dreva
V zime vám nebude zima

Stále váhate, či altánok využívať i v zime? Pri drevenom altánku nie je o čom uvažovať. Drevo udržuje vnútornú klímu, a ak teplo v altánku podporíte auto plachtami či externými zdrojmi tepla, získate krásny priestor pre zimné posedenie a chvíľky pokoja s čajom či inými teplými nápojmi v ruke :)